Taal

  Zoeken

  Contact

  Uitgelicht

  Massage | Praktijk Eduard Voogt | Hoorn | ook voor verzamelpunt correctie | Moxa-therapie | Coaching | Oorkaarsen |

       Lees verder»

  Ervaringen

  Verzamelpuntcorrectie | Praktijk Eduard Voogt - Hoorn

  - Verzamelpunt correctie  heeft heel veel geholpen

  --

  Van alles gedaan niets hielp totdat ik de bij eduard terrecht kwam..

  --

  Massages met een energetisch touch, en coaching. Gemasseerd worden en onderhand 

  «»

  Vanuit mijn ervaringen in het verleden houd ik mij zowel bezig met het fysiek werken aan de gezondheid van mensen als wel met organisatieadvies en communicatietraining in het bedrijfsleven of bij de overheid. Voor meer informatie over mijn kennis en kunde op het gebied van trainen en adviseren verwijs ik u gaarne naar het kopje Training en Advisering.

  In de massage praktijk Eduard Voogt werk ik vanuit het principe dat het lichaam, wanneer het de kans krijgt, zal kiezen voor optimale gezondheid. Het lichaam is zeer wel in staat zichzelf te genezen wanneer daartoe de mogelijkheid wordt geboden. Alle in mijn praktijk toegepaste methoden geven het lichaam de impuls om zelf aan herstel te werken. Of dat nu gebeurt bij herstel na een ongeval, na ziekte, bij trauma of extreme stress.

  Deze, zogenaamde, holistische aanpak houdt ook in dat er, naast dat er gewerkt wordt aan het lichaam, ook op zoek kan worden gegaan naar de oorzaak van de aandoening.
  De meeste mensen hebben weinig of geen kennis van hoe het lichaam werkt en ook niet hoe zij zelf omgaan met hun lichaam. Zwaar lichamelijke arbeid zal eerder leiden tot slijtage in de rug, terwijl een zittend beroep kan leiden tot slijtageklachten in de nek en een slechte doorbloeding in heupen en benen.

  Beide aandoeningen zijn goed behandelbaar, waardoor de bij de kwaal horende klachten zullen verminderen. Er wordt gewerkt aan het verwijderen van afvalstoffen uit de spieren, waarna er gewerkt kan gaan worden aan de versterking van diezelfde spiergroepen. Een optimale spierwerking brengt het lichaam in balans.

  SOORTEN KLACHTEN
  Uiteraard ontstaan veel klachten door een ongeval. Maar er ontstaan ook veel klachten door een verkeerde lichaamshouding of een verkeerde levenshouding. Bij dat laatste valt bijvoorbeeld te denken aan een overdreven aanleg tot perfectionisme en bij weinig zelfrespect. Het lichaam wordt onder grote druk gezet om steeds optimaal te presteren waarbij de lat steeds hoger wordt gelegd.
  Het lichaam zal een hele tijd kunnen voldoen aan de gestelde eisen, tot het moment dat de druppel de emmer doet overlopen. Op dat moment komt de kwaal aan de oppervlakte waardoor de fysieke klachten ontstaan.

  Een ander mogelijke oorzaak van veel klachten en kwalen is het doormaken van extreem verdriet en stress. Ook daardoor raakt het lichaam in disbalans van waaruit gebreken kunnen ontstaan. Deze klachten kunnen blijven bestaan, ook lang na het gebeuren van waaruit het verdriet of de stress is ontstaan.
  Dit laatste schept vaak verwarring omdat oorzaak en gevolg niet meer met elkaar in verband (kunnen) worden gebracht. In mijn praktijk komen beidden weer samen waardoor aan daadwerkelijke genezing kan worden gewerkt.

  BEWUSTWORDING
  Bewustwording van het eigen lichaam en wat je zelf kunt doen om klachten te voorkomen is het uitgangspunt van mijn werk in de praktijk.


  WIE BEN IK
  Mijn naam is Eduard Voogt. In het verleden heb ik gewerkt in de sociale dienstverlening. Daar heb ik geleerd om op verschillende niveaus te communiceren en om om te gaan met extreme probleemsituaties. Later heb ik gewerkt als opleider / trainer op het gebied van communicatie en leidinggeven. Dit laatste werk doe ik nog op incidentele basis, zie het kopje Training en Advisering

  . In al deze werkzaamheden echter miste ik een methodiek om tot een voor mijzelf bevredigender aanpak te komen in mijn dienstverlening naar mensen. Door de opleiding sportmassage heb ik mijn richting gevonden en na een jarenlange opbouw van ervaring en therapiemogelijkheden kan ik een variëteit aan werkzame behandelingen geven.

  Cliënten kunnen een behandeling ervaren als een opluchting en als een moment waarop alles even los kan worden gelaten. Maar een behandeling kan ook confronterend werken ten opzichte van eigen houding en instelling. In beide gevallen ontstaat een proces dat leidt tot beter inzicht van de eigen klacht en de behandeling. De cliënt leert zichzelf te helpen.

  Waar nodig werk ik samen met reguliere artsen en therapeuten.

  Therapieën

  De volgende therapieën zijn mogelijk: