Taal

  Zoeken

  Inlogformulier

  Blog- Eduard

  Over Carlos Castaneda "The power of silence carlos castaneda"| Praktijk Eduard Voogt

  Over Carlos Castaneda
  Ons werk betreffende het Verzamelpunt komt vanuit Engeland en is een vrije vertaling van de overlevering van Carlos Castaneda. Hij beschrijft in een aantal boeken zijn lessen die hij kreeg van een Mexicaanse sjamaan, Don Juan Mates. Don Juan behoorde tot de Yaqui indianen die weer veel in hun cultuur uit de Tolteekse cultuur hebben overgenomen.

  Belangrijkste onderdeel van de lessen die Castaneda ontving gingen over het Verzamelpunt (ofwel Assemblagepoint). Binnen ons werk op het gebied van het Verzamelpunt werken wij naar een vast punt toe die na jaren van onderzoek als belangrijkste positie wordt gezien voor de hedendaagse mens.

  In latere blogs zal ik meer vertellen over het Verzamelpunt en het werk van Castaneda.


  Maar hier wil ik de 10 intrigerende uitgangspunten van de sjamanen opschrijven zoals beschreven in het boek:
  “The Power of Silence”van Carlos Castaneda.

  1. Het universum is een oneindige samenstelling van energievelden die zijn te vergelijken met draden van licht.
  2. Deze energievelden worden de uitstromingen van de adelaar genoemd, zo genoemd omdat de oorsprong van de energie eigenlijk niet te benoemen is en daarom wordt de adelaar gebruikt als metafoor.
  3. Mensen zijn ook samengesteld uit een enorme hoeveelheid energiedraden die samenkomen in en rondom een mens als een lichtbol, of ei, ter grootte van het menselijk lichaam met de armen als uitsteeksels.
  4. Slechts een kleine hoeveelheid energiestromen vanuit dat lichtgevende ei lichten op afhankelijk van het punt van aandacht dat zich verbindt met een punt op de buitenste schil van genoemd bol of eivorm.
  5. Bewustzijn ontstaat wanneer de in het ei aanwezige energiedraden zich verbinden met de buiten het ei bevindende energiedraden. Aangezien alleen dus die energieën oplichten wordt het punt aan de oppervlak “het punt waar het bewustzijn wordt samengesteld ofwel wordt verzameld”. Simpelweg het Verzamelpunt  genoemd!

  Lees meer: Over Carlos Castaneda

  Welkom lezer!

  Deze blog ga ik gebruiken om ervaringen uit de praktijk, nieuwe inzichten die in de wereld ontstaan samen te vatten en te publiceren. Daarnaast zal ik regelmatig een boek bespreken dat mij aanspreekt en ook jou als lezer zal kunnen inspireren.

  Een veelvoud van eerste ervaringen met een correctie van het Verzamelpunt zal het hoofddoel van deze blog zijn. Sedert 2003 doe ik het werk als Verzamelpunt therapeut en heb in de loop der jaren honderden mensen mogen helpen. Verwarrend kan alleen zijn dat sommige mensen direct ervaringen hebben na een correctie en andere pas na maanden. Echter zal het Verzamelpunt, mits goed geplaatst, altijd een positieve werking hebben op het welbevinden en de fysieke gezondheid. Regelmatig heb ik mogen meemaken dat mensen al tijdens de eerste behandeling enorm veel ervaren waarbij in veel gevallen diepe emoties worden gevoeld. Ik sta in de praktijk dan ook nergens meer van te kijken, bij welke
  emotie dan ook. Maar altijd gaat een ieder de praktijk uit met een ervaring alsof er een last van de schouders is gevallen!

  Mijn meest bijzondere ervaringen?

  Tot twee keer aan toe een ingreep bij postnatale depressie die de week erop al voor een groot gedeelte was vertrokken.

  Lees meer: Welkom op mijn blog