Taal

  Zoeken

  Cupping - 'versterkt het effect van een traditionele massage'

  Traditioneel komt het gebruik van (glazen) cups uit Azië. Deze worden verhit en op de huid geplaatst. Door verhitting ontstaat er in de cup een vacuüm waardoor onderhuids bloed naar boven wordt getrokken en er aldus dieprode tot paarse plekken ontstaan. Vanuit de Aziatische traditie worden deze vlekken gezien als vervuild of “kwaad” bloed dat moet worden afgevoerd.

  Cupping - 'versterkt het effect van een traditionele massage'


  Bij de hedendaagse methode van cuppen echter wordt gebruik gemaakt van kunststof cups die zonder vuur vacuüm worden gezogen. De huid wordt goed ingevet en de cup geplaatst. Daarna wordt de cup glijdend over de huid getrokken.


  De voordelen: Cupping heeft een ontspannende werking op het hele myo-fasciale netwerk. Het vermindert spierspanning en –spasmen, weefsels worden zachter en soepeler. Het verhoogt de beweeglijkheid in spieren en gewrichten.
  Heeft een positief effect op het stresshormoon, het zorgt voor de afvoer van afvalstoffen en toevoer van vocht waardoor er betere lymfedrainage plaats vindt. Het werkt ontgiftend omdat ‘cellulair afval’ sneller en beter wordt afgevoerd.

  Het verbetert littekenweefsel en lost verklevingen op. Het verhoogt de bloedcirculatie naar spieren en fascia waardoor het een goede voorbereiding voor het sporten is: de verhoogde bloedtoevoer zorgt voor souplesse en een goede doorvoeding van het weefsel. Dit geeft sneller spierherstel na het sporten

  Zie Youtube:

  En: