Taal

  Zoeken

  trainingswereld, veranderende organisaties

  Een van mijn grootste uitdagingen binnen de trainingwereld is altijd geweest, een bijdrage te mogen leveren aan een veranderende organisatie. De complexiteit van een verandering binnen een bestaande organisatie vraagt van de manager een breed blikveld.

  verander management | Praktijk Eduard Voogt | praktijk voor lichaamswerk & Geestelijke ontwikkeling , organisatie-advisering | Hoorn - Noordholland

  Geformuleerd uitgangspunt

  Uitgangspunt is het binnen de organisatie goed duidelijk maken vanhet hoe en waarom van de verandering. Dit vraagt om een goed en helder geformuleerd uitgangspunt van de manager. Indien het uitgangspunt van het waarom vragen oproept, zal er direct weerstand ontstaan binnen de organisatie.

  Beoogde doelen, verwachte resultaat

  Mijn taak bestaat uit het ondersteunen van het managementteam ten einde het juiste uitgangspunt te vinden om de verandering in werking te stellen. Verder het formuleren van beoogde doelen en verwachte resultaat van de verandering. Vervolgens dient dit effectief te worden ingezet middels goede interne communicatielijnen.

  verander management eduard voogt hoorn

  Afstemming, doel, marktgericht

  Elke organisatie dient zichzelf regelmatig af te vragen of de organisatie nog wel voldoet aan de huidige markt / maatschappij.

  Ook daarin kan ik een rol spelen ten einde de organisatie door te lichten met de vraag of zij nog voldoet aan de eigen uitgangspunten en aan de veranderende markt / maatschappij.

   

   

  Echter een verandering voor het veranderen is een doodlopende weg!